«گدایی آنلاین»؟ خب حتما «گدایی» واژه مناسبی برای این توضیح یا نام ایدهای که شرحش در زیر میآید نمیباشد، هر چند که «گدایی» واژه رک و صریحی برای شرح مختصر این ایده باشد!
شاید بهتر باشد نام این ایده را بگذاریم «بانکداری مردمی»؟ اما نه، عبارت «بانکداری مردمی» هر چند میتواند بخشی از کار را توصیف کند، اما این کسب و کار، بانکداری نیست، پس خیال شما و بانکدارها راحت!
توضیح در مورد این ایده
در کشور ما افراد زیادی، به دلایل مشابه یا متفاوت نیازمند کمک مالی و سرمایه گذار هستند، مثل کودکی که میخواهد به مدرسه برود و پول لازم برای لباس و کتاب و دفتر و غیره را ندارد، جوانی که میخواهد کسب و کاری راه بیندازد و سرمایه لازم را ندارد، دختر و پسری که میخواهند ازدواج کنند، افرادی که درمانده پول برای اجاره نشینی هستند، زندانیایی که پول میتواند رهایشان کند، بیمارانی که پول میتواند سلامتشان را برگرداند و غیره و غیره.
اما بسیاری از این افراد نه میخواهند و نه میتوانند وام بگیرند و نه به دنبال شریک مالی هستند و نه هیچ تضمین یا توانی برای برگشت پول دارند.
هدف این ایده این است که نیاز مالی افراد نیازمند را برآورده کند، اما چطور؟
طرز کار گدایی آنلاین
پس از ساخت اپلیکیشن و سایت مربوطه و انجام تبلیغات لازم و معرفی کامل این برنامه به مردم، هر کسی که نیازمند پول باشد به اپلیکیشن یا سایت این استارتاپ مراجعه و ثبت نام میکند.
پس از ثبت نام، یک صفحه با تعداد واژههای محدود در اختیار این شخص قرار میگیرد تا توضیح دهد چرا نیازمند است و نیاز به چه دارد.
نرمافزار مربوطه، با حفظ حریم خصوصی، مشخصات افراد و نوع و مقدار نیازها و مکان زندگیشان را دسته بندی میکند و در اختیار کمک کنندگان قرار میدهد.
کمک مستقیم
هر کسی که مایل باشد با کمک به همنوعش، عمل خیری انجام دهد، از طریق موبایل یا سایت مربوطه یا کارتخوان بانکها یا دستگاههای ویژهای که در سطح وسیعی در تمامی خیابانها و مراکز خرید و مترو و اتوبوس و مساجد و ادارات نصب شدهاند، و بر اساس دستهبندیهای موجود، فرد نیازمندی را که به نظرش مستحقتر است مییابد و برای او پول میفرستد.
با هر کلیک روی دکمه «یاری رسانی» مبلغ محدود شدهای مثل پنج هزار تومان به حساب فرد نیازمند وارد میشود.
طبعا انشاء و یادداشت نیازمندان در صفحه خودشان میتواند تاثیر مثبت یا منفی در جذب کم و بیش یاریها داشته باشد.
آیا نیازمندان راست میگویند؟
ترجیح اول این است که به هموطنان نیازمند اعتماد کنیم و دنبال راست و دروغشان نرویم، اما میشود با سازوکارهایی مانع از حضور فرصت طلبان و گداهای حرفهای شد.
نیازرسانان
میشود در صورت تمایل نیازرسانان، نام یا تصویر کسانی که از دفعات مشخصی بیشتر کمک کردهاند در بیلبوردهای دیجیتال شهری و بیابانی نمایش داد و تشویق کرد.
گزارشهای سالانه
استارتاپ مربوطه باید هر ساله آمار و گزارشهایی از افرادی که به کمک این برنامه گامی به پیش برداشتند و گرهای از مشکلاتشان گشوده شده منتشر کند.
تبلیغات مستمر
این برنامه مثل هر برنامه موفق دیگر نیاز به تبلیغات مستمر در کوچه و خیابان و بیابان و اتوبوس و مترو و هواپیما و رادیو و تلویزیون و سینما و ورزشگاه و رستوران و بقالی و چقالی و مسجد و زیارتگاه و… و فضای مجازی دارد.
درآمد استارتاپ
بستگی به تصمیم مدیر یا مدیران این برنامه، میشود از نیازمندان بابت ثبت هر نیازشان مبلغی ناچیزی مثل هزار تومان گرفت.
میشود بابت هر کمک، درصدی کوچکی را به ادارهکنندگان تخصیص داد.
میشود درآمد و هزینهها را، نه از طریق نیازمندان و نیازرسانان، که از طریق افراد خیر و ثروتمند جامعه تامین کرد و اسامی این افراد را به عنوان حامیان و همراهان طرح ثبت و معرفی کرد.
شفافیت
کلید موفقیت این برنامه، بعد از تبلیغات به این بستگی دارد که همه چیز شفاف باشد و نیازرسانان بطور مستقیم به نیازمندان کمک کنند و تمامی پرداختها و مبالغ جمع شده بصورت زنده نمایش داده شود و در اختیار عموم قرار گیرد.
استفاده از این طرح برای همه آزاد است!