به گزارش خبرگزاری ایرنا، و به نقل از ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، «یک چهارم جمعیت ایران و در برخی مواقع نزدیک به یک سوم آنها دچار علائم روانی هستند که احتیاج به مداخله برای درمان دارند».
ایرج حریرچی افزود: «درمان این علائم روانی صرفا از طریق درمان در مطب حل نمیشود بلکه باید یک برنامه مبتنی بر اجتماع و جامع نگرانه برای این هموطنان داشته باشیم.»
بر این اساس حدود ۲۰ تا ۲۶ میلیون ایرانی بیمار روانی هستند و باید هر چه سریعتر درمان شودند. هر چند آمارگر به سن و سال این بیماران اشاره نکرده، اما میشود حدس زد که این بیماران افراد بالغ و عاقل ما هستند!
چند سال پیش
این اولین باری نیست که به این تعداد بیمار روانی اشاره میشود، روز چهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ جام جم آنلاین به نقل از انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی ایران خبر داد که: «۳۴ درصد جمعیت کشور در سنین ۱۹ تا ۶۰ سال دچار اختلالات روانیاند.»
همانجا هم از افزایش زد و خورد و بروز رفتار عصبی گرفته تا افسردگی و افتادن به دام اعتیاد یا خودکشی خبر داده بود و آمده بود که «در ایران در هر دقیقه یک نزاع صورت میگیرد»!
امان از مشکلات اقتصادی
به عقیده بسیاری از متخصصان، مشکلات اقتصادی و آسیبهایی چون تورم، گرانی، بیکاری، فقر، ترافیک سنگین یا آلودگی هوا آستانه تحمل افراد را پایین میآورد و بستر مناسبی برای خشونت ایجاد میکند.
خبر خوش
خبر خوش اینکه میشود این بیماران را مداوا کرد، اگر هم نشود نگران نباشید، یک روز عمرشان، همراه بیماریشان، به سر میرسد و این مشکل اجتماعی نیز حل خواهد شد!