وقتی بدلیل وفور خودرو و کمبود پارکینگ در بزرگشهری چون تهران، پارک خودرو تبدیل به مصیبت و عزا و افسردگی و خشم میشود و رانندگان زمان بسیاری را برای یافتن محلی برای پارک خودرو تلف میکنند، میشود حدس زد که پارک کردن خودرو میرود که به جنگ و درگیری و رفتار ناشهروندی بیانجامد.
«پارک کنید، پنجر میشوید» = ۶ ماه حبس
هیچکس حق ندارد روی در و دیوار خانهاش دیگران را تهدید به پنچر کردن کند یا حق خود بداند که باد تایر ماشین یا موتورسیکلت پارک شده جلوی در یا دیوار خانهاش را کم کند یا آن را پنجر کند یا خسارت دیگری وارد کند، چنین عملی میتواند از مصادیق تخریب موضوع ماده ۶۷۷ قانون مجازات اسلامی قلمداد شود که حداقل مجازات آن، شش ماه حبس است.
از نظر قانون، پارک کردن فقط جلوی در پارکینگ ممنوع است و«طبق ماده ۲۴ قانون مدنی هیچ کس نمیتواند کوچه و خیابانهایی که بنبست یا مسدود نیست را تحت تملک قرار دهد. بنابراین نصب هر گونه تابلو پارک ممنوع، یا تهدید به پنچری خودروها در کوچه و خیابانهای شهر جرم محسوب میشود و میتوان از متخلفین در دادسرا شکایت کرد.»
بعلاوه در مورد تهدیداتی چون تابلوی «پارک = پنچری» ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی میگوید: «هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید مالی کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»
با خودروی مزاحم چه کنیم
اگر خودرویی جلوی پارکینگ منزل و مجتمعی، پارک کرده و مانع رفت و آمد شود، میتوان با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت تا موضوع پیگیری شود.
به طور کلی از نظر پلیس و قانون، پارک کردن خودرو مقابل درب منازل دیگران، تخلف محسوب میشود و مصداق توقف در محل ممنوع است و علاوه بر جریمه، خودرو توسط جرثقیل پلیس به پارکینگ پلیس منتقل خواهد شد. هزینه جرثقیل نیز با مالک خودرو است.
علاوه بر این، در مورد شخصی که مدام مزاحم تردد شما در جلوی خانهتان میشود، میتوان با گرفتن عکس از خودرویش جلوی در پارکینگ شما، با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کرد.
راه حل اساسی
در بزرگ شهری چون تهران بهترین راه، بازسازی کامل شهر بر اساس نقشه مدرن شهری است که شامل احداث پارکینگ به میزان مورد نیاز نیز میباشد. بعلاوه باید صدور مجوز ساخت برای ساختمانهای دولتی و اداری و درمانی و آموزشی و شخصی منوط به وجود پارکینگ ویژه کارکنان و ساکنان و مراجعه کنندگان باشند، ناوگان حمل و نقل شهری نیز باید کامل و مدرن و غیر آلوده کننده و در جهت دسترسی کامل و سریع و آسان مردم به کار و درس و درمان و مراکز خرید و دیگر نیازهایشان باشد، به منظور به حداقل رساندن استفاده از خودروی شخصی است.
پند
به مردم احترام بگذاریم! با مدیریت صحیح شهری، و بهینه سازی شهر، و رفع کمبودها، نیازی به جریمه و آموزش نخواهد بود!
منبع: مهر/ باشگاه خبرنگاران/ حمایت